Nieuws

Een magisch getal: Over de onvoorspelbaarheid van het leven en de onvoorwaardelijke liefde voor een kind

Een magisch getal: Over de onvoorspelbaarheid van het leven en de onvoorwaardelijke liefde voor een kind

Nieuw boek:

Een magisch getal van Dessie Lividikou, over haar zoontje Sam dat zeer waarschijnlijk niet ouder zou worden dan twee jaar. 

Wat doe je als je te horen krijgt dat je baby ernstig ziek is? Hoe ga je verder na het nieuws dat je kindje waarschijnlijk niet ouder zal worden dan twee jaar? Het overkwam Dessie Lividikou toen zij na een goede zwangerschap te horen kreeg dat haar zoontje Sam geboren is met de zeldzame en ernstige progressieve bindweefselaandoening neonatale Marfan. Samen met haar man Laurens Ivens die een drukke baan heeft als wethouder in Amsterdam, moest ze opeens anders naar de toekomst leren kijken en haar leven heel anders vormgeven.

In Een magisch getal beschrijft Dessie Lividikou de onzekere medische achtbaan waarin zij met haar gezin terechtkomt. Ze wordt geconfronteerd met moeilijke vragen over leven en dood, verdriet, angst en onzekerheid, maar ook hoop, liefde en geluk. Na een moeilijke periode van rouw besluiten ze samen alles uit hun leven met Sam te halen. Ze stellen een bucketlist op en vieren elke maand zijn verjaardag. Tussen alle ziekenhuisbezoeken en opnames door proberen ze zoveel mogelijk samen te genieten van de kleine dingen en alles wat er nu is.

Een magisch getal is een prachtig, ontroerend en hoopvol verhaal over de onvoorspelbaarheid van het leven en hoe hiermee om te gaan.

In samenwerking met het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC en Stichting Steun Emma vraagt Dessie met dit boek aandacht voor de ziekte neonatale Marfan. Een deel van de opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Zie voor meer informatie ook de actiepagina

 

Dessie Lividikou is filmmaker en camerajournalist. Op 24 september 2017 werd Dessie moeder van Sam. Na een uurtje werd Sam getest en vielen meteen zijn grote, lange vingers en slappe polsen op. De diagnose luidde Marfan syndroom: een bindweefselaandoening. Later bleek het om een zeer zeldzame en ernstige vorm te gaan: neonatale Marfan. De levensverwachting voor baby's met deze aangeboren afwijking is maximaal twee jaar, maar dit jaar was het feest: Sam vierde zijn derde verjaardag!

Dessie en Laurens houden ook een blog bij over hun leven met Sam: lievesam.weebly.com

AUTEUR: DESSIE LIVIDIKOU
AANTAL PAGINA'S: 208
UITVOERING: PAPERBACK
ISBN: 9789000372379
PRIJS: € 21,99
ISBN E-BOOK: 9789000372386
PRIJS E-BOOK: € 12,99
GENRE: LITERAIRE NON-FICTIE
IMPRINT: SPECTRUM

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen